MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

03 januari 2012

Dumpad till nyår

Kvinnan jag var ihop med, som jag älskade, gjorde slut dagen innan nyårsafton. Och det nya året inleds med högst blandade känslor. Känslor av djup saknad, längtan och smärta. Känslor av frihet, att kunna bara vara den jag är, slippa kritik, skäll och att väcka irritation.

Jag tycker att kärlek bygger på att man skall acceptera varandra som man är. Inte finna fel och försöka att göra om varandra. Ingen är perfekt. Alla har sina små brister och egenheter. Jag står för öppenhet och att vara tillåtande.

Jag har försummat bloggen och mitt arbete under de sista fem månaderna för att jag gav förhållandet högsta prioritet. Det skulle jag givetvis inte ha gjort. Men det är lätt att vara efterklok. Förlåt, mina kunder och bloggläsare.

Det nya året kommer säkert att bli en känslomässig berg och dalbana, antagligen med många inslag av djupa dalar. Men sedan kommer ljuset och sommaren med glittrande skärgårdsfjärdar. Det gäller att härda ut. Jag kan kanske vända det till en mycket kreativ period?

Att kärlek bara kan försvinna. Kan någon förklara det?


4 kommentarer:

Henrik sa...

Starkt att du delar med dig av dina personliga erfarenheter. Uppskattar dina bilder, har inspirerat mitt eget fotograferande. Önskar dig all lycka till både på det personliga och det yrkesmässiga planet.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Tack, det var roligt att få veta Henrik. Tack, tack!

Lilla Blå sa...

Inte tycker jag att du försummar bloggen? Själv dyker jag in här med jämna mellanrum bara för att få lite lugn och ro via dina bilder. Älskar havet och himlen och här finns de ju alltid närvarande. Så finner jag ingen ro någon annanstans kan jag alltid besöka din blogg, kliva in i någon bild och få en stunds andrum. Tack!
Och jag beklagar att din kärleksrelation gått sönder. Om det har jag inget vist att säga, dessvärre. Men smärtan och sorgen och den kluvna känslan av nyvunnen frihet... den tror jag många av oss känt i sådana här lägen.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Tack själv Lilla Blå!