Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

14 oktober 2023

Åhhhnej - min favoritlada i Skärplinge har rasat ihop

 Tyvärr fick jag veta att min favoritlada i Skärplinge Uppland föll under stormen i veckan. Nu blir det inga mer bilder tagna på den. Så tråkigt. Den låg så vackert i landskapet bredvid väg 76. Tur ändå att jag hann fotografera ladan ett par gånger under de år som jag har haft ögonen på den.

Den första gången jag fotograferade ladan var den 29 oktober 2017 efter en nordlig storm. Det var som om molnen brann på himlen ovanför. Väldigt vackert och spektakulärt! Jag hade varit ute vid kusten på Hållnäshalvön och fotograferat stänkande jättevågor i timmar som slog över klipporna. Fast jag var både trött och våt var tvungen att stanna och fotografera ladan. En sådan chans får man sällan igen.

De sista bilderna på ladan tog jag i år i juli. Intressanta stämningsskapande ovädersmoln låg över den då redan lutande ladan. Det blev en ödesmättad bild. Men jag trodde nog att ladan skulle komma att stå en bit in på vintern och knäckas av ett stort tungt snöfall. Men det var stormen i veckan som fick den på fall.

Bilderna går att beställa som högkvalitativ "fineart printar" på min hemsida Mats Fotokonst.

Nästan alla bilder på min hemsida går att köpa/beställa som fotokonst på högkvalitativa fotoprintar. Jag har över tjugo års erfarenhet av att sälja printar som fotokonst. Drev ett eget galleri med min fotokonst på Södermalm I Stockholm i dryga sju år. Bilderna går att finna hela Sverige och i flera av världens länder.


Gammal lada i Skärplinge med röda moln efter en höststorm 2017.

Gammal lada i Skärplinge med mörka ovädersmoln i juli 2023.

Gammal lada i Skärplinge i juli 2023.



ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...