MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

13 juli 2010

Lysande skådespeleri i "In Treatment"


Oj, oj, vilket briljant skådespeleri det var terapidramat "In Treatmet" i tv kväll. Har inte alls följt den amerikanska serien utan slog bara på avsnitt 11 (går att se i SVT-play), med Gabriel Byrne och Hope Davis. Kvinnan spel träffade mig direkt, som en bohandske. Helt mästerligt. Inget är så givande som bra samtal, även fast dom är på tv. Och samtal som får ta tid. Med bra skådespelare. Helt underbart.

Det utmärkande för bra konst i vilken form det vara , är den träffar. Den drabbar. Den stör. Den gör att man tappar balansen en aning eller riktigt mycket till och med. Det är inte inte många som har den förmågan. Men In Treatmet hade det i kväll. Speciellt Hope Davis. Jag är mycket tacksam att jag slog på tv:n i kväll. Men den typen av program kanske också kräver något av åskådaren?

Jag gillar dramafilm för att det handar om livet och att man ofta kan lära sig något av att titta. Program med underhållningsvåld är det värsta jag vet. Sådant finns tyvärr i överflöd. Bort med skräpet. In med kvalitetsprogram och filmer som är uppbyggliga.

2 kommentarer:

Titti sa...

Det är fantastiskt med konstupplevelserna som man inte alls har förväntat sig. Du fick en sådan via ett TV-program i går. Jag skriver om ett annat överraskande konstprojekt i bloggen i dag. Där är det lite vanskligt, för det "konstverket" är bara påbörjat. Men jag går redan och imponeras av vad det skulle kunna bli. Det är också en upplevelse!

Mats L sa...

Ja verkligen. Det gäller att ha förmågan att stanna upp och ta in.