BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

17 december 2010

Kvällen då Lars Tunbjörk åt upp en Leicakamera

Under onsdagskvällen samlades det ett skönt gäng fotografer och bildintresserade för att äta spröda och delikata pepparkakskameror. Platsen var Gun Gallery där Lars Tunbjörk skulle berätta om sitt skapande i samband med sin pågående utställning "L.A. Office". Innan framträdandet, artistpratet, passade han på att sätta tänderna i en lättgräddad Leica. Själv tog jag en större pepparkaka i form av en Rollieflex, jag var så hungrig. Men Hasselbladaren hade nog varit ett bättre val.

Det blev en mycket minnesvärd kväll. Som en riktig julafton för en konst och bildintresserad person som mig. Lars Tunbjörks bilder har jag beundrat länge och nu var det tillfälle att få veta mycket mer om hans utveckling och hans sätt att arbeta. Hans passion för bilden började tidigt, fick man veta, i 11-årsåldern då han såg målningar av en svensk konstnär på Borås konstmuseeum som gjorde ett oförglömligt intryck. Det fick honom att börja låna hem alla fotoböcker som fanns att få tag i på det lokala biblioteket i Borås. Så började hans fotografiska inriktning.

Efter nästan två timmars bildvisning och bildprat var det dags att mycket nöjd gå vidare och få hungern stillad. Rollieflexen hade inte mättat så värst bra. Det känns som en stor ynnest att få ha varit med om artistpratet den kvällen. En riktigt, riktigt bra kväll.

Utställningen "L.A. Office" med Lars Tunbjörk pågår till och med den 19 december på Gun Gallery.

2 kommentarer:

Karin sa...

En rubrik som väcker nyfikenhet! Bra inlägg. Kom gärna och titta på min blogg: www.karinskamera.blogspot.com

Fotograf Mats Lindfors sa...

Tack, vad roligt! Tittade in på din fina blogg och tänker fortsätta med det.