BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

14 december 2010

Veckans utvalda bild "svarta skär II" v50 2010

"Svarta skär II" en kvällsbild från Byttan i Stockholms södra utskärgård i sena september förra året.

Var ute med båten i fyra dagar och lyckades få ovanligt många bilder som jag blev nöjd med. Koncentrationen låg på topp och blicken var skarp.

Befann mig i ett tillstånd som jag inte vet hur man kommer in i, men när man gör det så ramlar bilderna in på minneskortet nästan av sig själv. Det tror jag inte man kan lära ut på fotoskolorna. Det är bara ett långsiktigt arbete med bilder som kan göra det. Det krävs många tusentals timmar av fotograferande innan man eventuellt kommer in i ett sådant tillstånd. Men inte många i fotovärlden verkar förstå vad jag pratar om. Där vill man nog gärna tro att snabbkurser och teknik ska få till det där lilla extra som behövs för att ta bilder som fungerar.

3 kommentarer:

Göran - 6ft5 sa...

Snyggt. Gillar känslan, att det är lite mörkt. Skapar lite fara mitt i harmonin :)

Det där du beskriver kan väl hända oavsett vilket arbetssätt man har tänker jag. Att hamna i något slags flow där det bara tycks hända av sig själv. Eller som om någon form av överjag styr en. Eller så är man bara för snabb för sin egen tanke helt enkelt!

Fotograf Mats Lindfors sa...

Tack Göran! Faran ja, det hade jag inte uppmärksammat.

Det där som händer som jag inte kan förklara är nog gemensamt för de flesta kreativa sysselsättningar när man har hållit på tillräckligt länge. År 2000 var den första gången jag kom in ett ett sådant läge och det varade i sex dagar.

Deepak Acharya sa...

I can find peace there !