MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

24 november 2010

Suverän Uta Barth på helgens gallerirunda

Uta Barth på Galleri Andrén-Schiptjenko
 Det blev en hel del gallerispring i den mörka regnstrilande helgen som passerade. På lördagen tog jag mig till det norra konstklustret kring Hudikvallsgatan 6. Väl där blev det ett mycket positivt möte med Uta Barth bilder på Galleri Andrén-Schiptjenko. Jag hade sett några ströbilder här och där av henne, men inte fått något riktigt grepp om hennes stil. Och jag måste säga att jag blev mycket imponerad av hennes fotograferande. Ett lekfullt sökande av fotografins möjligheter. Lätt samtidigt som som det var svindlande. Det känns som om det finns mycket att lära av hennes sätt att se. Hennes bilder får mig att lyfta en aning från marken. Hon är född i Berlin men bor numer i Los Angeles. Utställningen pågår till den 23 december.

På väg ifrån konstklustret smet jag in på Galleri Andersson/Sandström och fick se Bernd Koberlings abstrakta målningar "Memories of Water. Han hade också den lekfulla utforskande stilen som satte min fantasi i svindlande och kittlande spår. Jag tycket mycket, mycket bra om utställningen. Bernd bor och är verksam i Berlin.

Philip-Lorca diCorcia på Magasin 3 
Bernd Koberling på Galleri Andersson/Sandström

Söndagen gick åt till att besöka Magasin 3 i Frihamnen. Där pågick "Thrice upon a time", en samlingsutställning med verk ur deras samling från deras tjugoåriga verksamhet. Men på grund av att jag drabbades av en stor plötslig dysterhet kunde jag inte riktigt uppleva utställningen.

Fick en känsla av att de som jobbade där hade mycket tråkigt och led fruktansvärt av det stillastående jobbet. Över hälften av personalen bestod av unga blonda kvinnor iklädda långa gråa koftor. En i varje rum. Det gav ett mycket märkligt intryck. Det är inget ställe som jag går tillbaka till i första taget. Men jag är kanske överkänslig som tycker att personal ska trivas på jobbet.

2 kommentarer:

Inkan sa...

Spännande! Annorlunda och lekfullt.
Och jag börjar tänka på mönster...
tygmönster. Eller tapetmönster.


Berndt Koberling har ju skapat fåglar. Absolut och så r a r a .

Fotograf Mats Lindfors sa...

Visst! Och mannen är över 70 nu och "still going strong".