BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

23 oktober 2014

Samma procedur som förra året

Kalla höstvindrar drar över Stockholm. På söndag blir det vintertid. Så nu är det som alltid så här års dags att gå igenom min fångst av sommarbilder. Jag gillar att låta bilderna vila lite innan jag börjar att jobba med dom. Det är bra att få lite distans till fotograferingsögonblicken. Låta dom mogna. Den gångna tiden gör att jag ser bilderna på ett annat sätt.

Först går jag igen samtliga bilder och märker vilka jag tycker är rätt ok. Som kanske kan vara bra. Jag ger dom två stjärnor i Lightroom. Nästa steg blir att titta en gång till på alla som fått två stjärnor. Dom som ser bäst ut bildbearbetar jag och höjer till tre stjärnor. Senare tar jag en genomgång med de som fått tre stjärnor och väljer de bästa och skriver sökord och lägger upp på mina två bildbyråer. Då får dom bilderna fyra stjärnor. Från i början tusentals bilder återstår då några hundra som har blivit utvalda. Slutligen ger jag alla bilder som har blivit genomgångna men ej blivit utvalda en etta. Då vet jag att eventuella bilder som saknar stjärna inte har blivit genomgångna. Det är en process som tar sin lilla tid.

Här är en bild som tillsvidare har fått tre stjärnor. Fönstret på en sjöbod som stod på Långviksskär. I fönstret har tiden stått still. Och spindelväven fått vara kvar. Det är härligt med sådana platser i motsats till stressiga storstäder. Kanske också påminner om barndomens somrar.

Små prydnadsbåtar i fönstret på en sjöbod på Långviksskär i Stockholms ytterskärgårdInga kommentarer: