MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

21 juni 2011

Väderväxlingar är det bästa vid fotografering

Att sätta sig i bilen och köra ned till Nynäshamn när det regnar verkar så klart vara en dålig idé. Från början hade jag tänkt åka till Torös stenstrand som jag så ofta gör när jag fyller år. Att se havet är ett måste just den dagen. Men istället hamnade jag i Nynäshamn och tog mig till den fina strandvägen lite söder om stan. En vag känsla hade lurat dit mig och jag undrade nyfiket varför. Varför var jag där?

Det hade bitvis klarnat upp och regnmolnen fanns ute på havet där en rätt ynklig regnbåge lyste till och från. Inte märkvärdig alls. Men under loppet av en minut passerade en gul kajak på ett lämpligt ställe för en bra komposition. Den såg heller inte mycket ut för världen, men jag plåtade på ändå. Gissa om jag blev nöjd med bilden. Ibland så behövs det inte mycket som gör att det sitter där. Det där som är så svårt att förklara. En regnbåge, ett hav och en kajak som inte såg mycket för världen innan bilden kom till. Att välja ett utsnitt av verkligheten en viss sekund kan skapa något alldeles extra.

I natt är det årets kortaste natt och det är inget som jag vill missa så strax drar jag iväg med kameran igen. Då kanske det blir Torö. Det får känslan avgöra. Jag brukar lita på den.

Regnbåge och kajak vid havet söder om Nynäshamn

2 kommentarer:

Titti Hammarling sa...

Försökte kommentera tidigare från iphonen men det gick tydligen inte igenom. I alla fall tycker jag att det är ett märkligt ögonblick du har fångat. Det ser så självklart ut.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Tack! Men oj vad snabbt ögonblicken kan gå förbi om man inte är vaken riktigt.