BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

23 augusti 2017

Galen i klippor som möter hav och vatten

Förra veckans bild på de söta svarthakedoppingarna slog nästan alla tidigare besöksrekord på bloggen. Det var mycket glädjande. Ett inlägg för ett år sedan med kritik för överdrivet kamera och pryldyrkande hade dock nästan fyra gånger fler läsare. Varför detta stora intresse för kameror?

Många med mig dras till klippor och hav. Jag kan inte förklara varför. Men det har nog något att göra med tidlösheten som finns där och kontrasten mellan det rörliga havet och de fasta hårda klipporna. Platsen har något evigt och ursprungligt över sig. Men den ser ändå sällan likadan ut varje gång. Tack vare ljuset, vinden och vattnet.

Denna kväll hade jag sökt mig ut till Torö där det finns några mindre klippor. Ingenting hade lockat att trycka på avtryckaren. Men så förnimde jag något i vattenbrynet. Ett ljus, en färgskiftning, en form av en klippa som lockade. Jag tog några bilder med lite olika utsnitt. Det här bilden hade just det det jag såg. Bilden är också en fin kontrast till förra veckans gulliga fåglar.

Svart klippa vid havet - fotograf Mats Lindfors Webbkusten

Inga kommentarer: