Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

02 mars 2021

På spaning efter den sista isen för i år?

Igår så tog jag mig en runda runt Brevikshalvön på Tyresö för att hitta de sista resterna av året is. En liten rest hittade jag längst ut på halvön i en liten liten vik. Den var vackert vågformad, glänsande och höll på att brytas upp när som helst. Den bilden blev klart bäst i svartvitt. (Mobilbild)


Nästa plats med rester av årets is hittade jag på tillbakavägen vid Kalvfjärden. Vid den platsen har jag hittat hur många bilder som helst under åren. Det är något speciellt där med klippornas form, bakgrunden och ljuset tror jag. Så var det även denna gång. Den snart begynnande solnedgången färgade isen i en aning varm färg. Precis lagom för att ge lite kontrast till den kalla tonen i isen. (Mobilbild)

Vid Kalvfjärden tog jag även en hel del bilder med en spegelreflexkamera och en vidvinkel. Tror att det blev minst en riktigt riktigt bra liggande bild där. Jag spar den till en kommande bakgrundsbild för nästa år. 




ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...