Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

01 mars 2021

Dramatiskt vid Hovs Hallar - bakgrundsbild mars 2021

Var var klipporna? Regnet strilade lätt ned från himlen under hela dagen då vi var vid Hovs Hallar på Bjärehalvön i mars 2017. Temperaturen låg kring två plusgrader. Jag hade en begynnande förkylning i kroppen. Vi hade gått en kilometer åt fel håll till att börja med. De blöta jeansen stramade för varje steg. Inget drömläge alls för fotografering vid Hovs Hallar. Men till slut kom vi rätt. Klipporna hade legat nästan rakt nedanför bilen. Det blev tyvärr inte många bilder tagna. Men jag fick i alla fall en riktigt bra bild. Det var det viktigaste. Jag hoppas att jag får återkomma dit vid ett annat tillfälle.

Inte underligt att Ingmar Bergman valde den dramatiska och ödesmättade platsen Hovs Hallar som en inspelningsplats för "Det sjunde inseglet" 1957. Nu en av filmhistoriens mest igenkända. Platsen där riddaren Antonius Block spelade schack med döden.

Hovs Hallar på Bjärehalvön i Skåne





ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...