BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

LANDSKAPS & SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - LITE BILDER TANKAR OCH FUNDERINGAR

12 november 2020

Ledskär norra Uppland - bakgrundsbild november 2020

Ursäkta mitt sena inlägg om novemberbilden. 


Årets enda lite längre fototripp gick till Gävle med dess omgivning i sena oktober och några veckor framåt. En av platserna som jag besökte då var Ledskär på Upplands norra kust. En plats där massor av flyttfåglar stannar för att äta och vila.

Det anmärkningsvärda med den här bilden är att båthusen vid stranden ligger tvärs över viken och att avståndet dit är hela 1400 meter. Jag blev helt förbluffad när jag mätte upp avståndet. Fåglarna ligger ungefär 300 meter bort. Det sena eftermiddagsljus lyste upp de nästan kala lövträden på stranden i en låg vinkel. Att jag fotograferar kustlandskap med ett mycket kraftigt teleobjektiv tillhör verkligen ovanligheterna. Men denna gång hände det.

Kalenderbilden och bakgrundsbild för november 2020. Du kan klicka, hämta och ladda ned bilden om du så önskar använda den på din bildskärm.

Fler bakgrundsbilder finns utan kalender från Svenska kustlandskap för datorbildskärmar, iPad och andra plattor finns att hitta via länken https://webbkusten.photodeck.com/-/galleries/bakgrundsbilder

Mina kalender och bakgrundsbilder har funnits på internet i över 20 år.