BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

MATS LINDFORS SKÄRGÅRDSFOTOGRAFI - 20 ÅR MED NÖJDA KUNDER PÅ INTERNET

02 december 2019

Jippi - 20-årsjubilum för mina kalenderbilder!

För 20 år sedan i december år 1999 började jag att göra kalenderbilder med bilder från Stockholms skärgård, som jag lade ut på min hemsida. Dom blev snabbt väldigt populära. Om jag nu inte minns fel så kunde det bli upp till 10.000 nedladdningar på en månad. På den tiden så fanns det inte så många bilder på webben. Konkurrensen var inte så stor då, för digitalkamerorna hade inte kommit ännu.

Jag fotograferade på film och fick skanna in bilderna för att kunna visa dom på hemsidan. Det går inte att jämföra med hur det är nu när nästan alla kan fotografera med digitalkamera eller mobil. För tjugo år sedan var det brist på bilder på internet. Nu kanske det är för många istället? Det var troligen enklare att synas för en fotograf för tjugo år sedan.

Kalender och bakgrundsbilderna var viktiga för mig i utvecklingen för att bli en bättre fotograf. En bild skulle väljas ut varje månad. Och den skulle vara så bra att den höll att titta på månadens alla dagar. Det hjälpte till att skärpa till mitt seende och bildsinne. Några år senare så startade jag en egen bildbyrå på internet, webbkusten.com. Specialiserad på Stockholms skärgård och staden Stockholm.

December månads kalenderbild 2019: Snö på Björnö i Stockholms skärgård.
Hämta din kalender eller bakgrundsbild för din bildskärm, 1920 px bred. Finns också för iPad.


Snö på Björnö i Stockholms skärgård  / en bakgrundsbild från fotograf Mats Lindfors Webbkusten