Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

20 september 2022

Växande moln över den stilla skärgårdsfjärden

 För troligtvis den hundraelfte gången under trettio år så stannade jag till vid några fina klippor långt ut på Gålö. Där man kan se ut mot den stora fjärden Mysingen och bort till det smala gattet som leder ut till Huvudskär i ytterskärgården. Helt enkelt en vidsträckt magnifik skärgårdsutsikt österut. 

Det här besöket var inte likt något annat. Några mäktiga ljusa moln gled mycket lågt och stillsamt på den intensivt blåa himlen så att dom kom att speglas i den lugna vattenytan och därigenom skapa en stilla laddad dramatik. De urtidsgamla klipporna med sina småväxta tallar i konstrast mot den föränderliga himlen och fjärden. Landskapet som jag älskar. 

Se gärna fler av mina bilder från Gålö i albumet Gålö i Stockholms skärgård på min hemsida.

Alla bilder där går att köpa/beställa som fotokonst på högkvalitativa fotoprintar. Jag har över tjugo års erfarenhet av att sälja printar som fotokonst. Drev ett eget galleri med min fotokonst på Södermalm I Stockholm i dryga sju år. Bilderna går att finna hela Sverige och i flera av världens länder. 


Klippa vid spegelblank fjärd
Liten tall vid havet
Klippa vid spegelblank fjärd

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...