Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

25 januari 2022

Har jag redan tagit årets bästa bilder?

 Bara en vecka in på det nya året. Dagen efter trettondagen var en riktigt kylig solig vinterdag då temperaturen höll sig kring tolv minus. En perfekt dag att ta sig ut till klipporna vid norra Upplandskusten, tyckte jag. Endast en människa och en hund hade gått innan på stigen som jag följde. Det kunde fotspåren i snön skvallra om. Så småningom vek jag av åt ett annat håll och hade då en utter som hade gått före mig och åkt kana lite då och då. På en plats verkade uttern ha legat ett tag, för snön under den hade börjat att smälta. 

Just som jag kom ut till de låga klipporna vid havet så gick den skarpa solen in i en molnfront. Därmed kom ljuset att bli perfekt för min fotografering. Öppet ljus från den bara himlen ovanför, men utan det hårda solljuset. De slipade låga klipphällarna hade blivit som skulpterade av vinden. Det ytliga snötäcket hade till stora delar blåst bort i den hårda vinden dygnet tidigare. Och i hällkaren så låg isen frusen blå. Vilket makalöst eldorado för mig som skärgårds och kustfotograf! Jag hade aldrig sett ett så drömliknande vintermotiv. 

Det är ytterst sällan att jag tycker att jag tar några bra bilder när jag är ute och fotograferar. Men den här gången var ett sällsynt undantag. Det kändes som om jag skapade mästerverk!

Se gärna fler av mina bilder från Upplandskusten i albumet Uppland kust & vatten.

Alla bilder där går att köpa/beställa som fotokonst på högkvalitativa fotoprintar. Jag har över tjugo års erfarenhet av att sälja printar som fotokonst. Drev ett eget galleri med min fotokonst på Södermalm I Stockholm i dryga sju år. Bilderna går att finna hela Sverige och i flera av världens länder.


Isiga klippor vid kusten
Is och snö på de låga slipade klipporna vid havet i norra Uppland.

Isiga klippor vid kusten
Is och snö på de låga slipade klipporna vid havet i norra Uppland.
Isiga klippor vid kusten
Is och snö på de låga slipade klipporna vid havet i norra Uppland.


ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...