BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

27 september 2018

En skön och vacker "mardrömsdag" vid kusten

När det är som skönast och underbarast att vara ut vid klipporna vid havet brukar det ofta vara som sämst på ett annat sätt. Dom som betyder så mycket för att kunna ta dom riktigt bra bilderna saknas då på himlen, molnen. Helt ljusblåa himlar är en slags "mardröm" för mig att fotografera. Bara så totalt ointressant brukar det oftast bli.

Den soliga sköna varma försommardagen vid norra Upplandskusten var en sådan dag för mig. Jag har svårt att bara koppla av och njuta. Jag vill ju också fotografera och ta fantastiska nya bilder. Nästan alltid. Men det verkade helt omöjligt denna gång.

Med kameran och vidöppna ögon så gick jag ändå runt på klipporna och tog in vad jag såg. Jag blev mycket fascinerad av solstrålarnas brytning i det klara vattnet mot den grunda röda klippan under ytan. Och sedan de små vågarna som rullade in över. Där kanske ändå det fanns en bild att hämta? Jag tog några olika bilder tills jag var rätt nöjd.

Nu, ett kvartal senare, så kan jag tycka att jag lyckades riktigt riktigt bra med en av bilderna. Jag är lite trög rätt ofta och behöver tid för att kunna se mina egna bilder, se vad dom går för. Jag behöver få distans till själva fotograferingstillfället. Kunna uppleva och se bilden på ett nytt sätt.

Varsågod, här är min bild från Rödhäll vid norra Upplandskusten.

Denna bild och många andra finns nu att beställa på mats bildmarknad i galleriet Svenska kustlandskap.

Röda hällar vid Rödhäll i norra Uppland  - fotograf Mats Lindfors Webbkusten

Inga kommentarer: