BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

06 april 2017

En eländig vårvecka vid Kullaberg

Det började fantastiskt! Det första vi såg när vi öppnade ytterdörren till det hyrda huset nära Kullaberg var en röd sol gå ned i havet i 120 graders panorama. Oj, oj, vilken fantastisk utsikt.

När vi vaknade nästa morgon såg vi inget alls. Dimman låg tät över havet och det var bara fem grader. I Stockholm njöt folk av sommarvärme. Det blir bättre imorgon tänkte vi. Det blev det inte. Inte nästa dag heller. Eller nästa dag. På fjärde dagen så regnade det. Och på den den femte. Men den sista dagen innan hemfärd var skön med soldis och femton grader i luften. På förmiddagen när vi reste hem så låg dimman tät igen. Men huset vi hade hyrt var helt fantastiskt. Och maten på Höganäs saluhall var bland det bästa vi ätit. Alltid några ljusglimtar.

Veckan vid Kullaberg blev inte alls som vi hade tänkt. Och jag kom knappt att ta några bilder alls. Att fotografera i dimma är inte riktigt min grej. Men trots allt så blev det några få bilder ändå som jag blev riktigt nöjd med. Dom blev bäst i svartvitt. Hoppas att vi har bättre tur med vädret nästa gång.

Vägen till Kullaberg i Skåne i tät dimma - svartvitt foto © Mats Lindfors Webbkusten
Klippformationer vid havet vid Kullaberg i Skåne - svartvitt foto © Mats Lindfors Webbkusten
Hovs hallar i dimma i Skåne - svartvitt foto © Mats Lindfors Webbkusten

Inga kommentarer: