BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

13 maj 2010

Är alla tegelstenar skarpa?Kanske gjorde jag något dumt i går eftermiddag när jag rusade iväg och spontanköpte ett nytt objektiv. Jag avskyr den tekniska biten av foto. Tänk om man kunde fotografera med ögonen.

Det blev en ny ljusstark normalzoom till mellankameran som var en liten och lätt rackare tills det nyinköpta objektivet kom på. Inte så smart kanske. Den blev betydligt tyngre och kanske inte allas så lockande att alltid ha med sig längre. En bra kamera är den som är med. Inte den som är tung och ligger på hyllan.

Så gårdagskvällen tillbringades vid datorn för att se om de nyfotograferade tegelstenarna var tillräckligt skarpa. Det var dom. Och tegelstenarna satt på det snart invigningsklara Fotografiska nere vid Stadsgården. Kanske dom just valde ett tegelstenshus för att man ska kunna kolla skärpan i sina objektiv? Eller var det en ren tillfällighet?

Det pirrar i benen, jag vill ut och plåta fler tegelstenshus så att jag kan få mer bekräftelse över att jag gjorde ett bra köp. Framtiden får visa om det var det.

Inga kommentarer: