Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1304 blogginlägg sedan 2007

.

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOGRAF MED FOTOKONST & BILDBYRÅ - DREV TIDIGARE EGET GALLERI I STOCKHOLM

24 juli 2024

Sommarturist för en dag i Vaxholm

 Den perfekta högsommarsöndagen anlände till sist. Tjugofyra grader varmt och en svag bris. Samtidigt hade min bästa vän från Norrbotten anlänt till Stockholms central. Vi hade hela dagen för oss själva. Jag vet inte när det hände sist. En biltur till Vaxholm via Värmdö och färjorna vid Rindö tyckte vi var ett perfekt upplägg för dagen. Vi hade tänkt börja med en fika på Artipelag. Men där på parkeringen så var det hundratals bilar. Det var bara att dra vidare. Ett glasstopp vid Grisslinge då?  Nähä, hundratals parkerade bilar igen. Det var bara att dra vidare igen. Mot färjan vid Oxdjupet. Den gick nonstop. Fint. Det dröjde inte länge förrän vi var vid Vaxholm efter att ha kört över Rindö och tagit nästa färja. Jag har en väg lite vid sidan nom där jag alltid brukar parkera gratis. Men för första gången så var det med bilar även där. Det tog nog uppemot en halvtimme att hitta en plats att ställa bilen. Tusentals andra verkade att ha fått samma idé, att besöka Vaxholm. 

Efter att ha trängts på vägar, kajer och bryggor kom vi fram till hembygdsgårds caféet just vid stängningsdags. Men vi gissade att dom skulle ha öppet några timmar till i det varma vädret. Den gissningen visade sig att stämma. Vi fick en härlig timme i gassande sol ute på udden. Hembygdsgårds caféet i Vaxholm, vilken pärla det är! Och vilka smaskiga bakverk dom har. Just när vi skulle gå passerade skärgårdens vackraste ångbåt Norrskär förbi. Vilken fantastisk dag!

Hembygdsgårds caféet i Vaxholm.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swiks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swiks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordöst...