Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

31 december 2022

Mina tio bästa bilder från året 2022

 För andra gången har jag valt ut mina bästa bilder från ett års fotograferande. Jag har sett att många fotografer gjort det årligen. De flesta väljer ut väldigt många bilder. Men jag nöjer mig med tio. Jag vill att alla tio skall vara riktigt bra. Skall man vara kritisk så tar i stort sett de flesta fotografer högst en eller två riktigt fanatiskt bra bilder per år. Så tio bilder är mycket i det här sammanhanget. 

Det blev fler bilder som jag blev nöjd med under år 2022 än under året innan. Det slog mig när jag gjorde urvalet. En del favoriter föll t.o.m. bort när jag gallrade hårt för att få antalet att bli tio. Det blev en resa till Öland under mitten juni som blev mycket lyckad. Annars höll jag mig mest nära Stockholms län och sedan Uppland och Gävleborg. I min egen hemkommun Tyresö fortsätter jag att hitta nya motiv. Mycket glädjande. Vilken fantastiskt bra år för fotografering 2022 var!

Se gärna fler bilder på min hemsida Mats Fotokonst.

Alla bilder där går att köpa/beställa som fotokonst på högkvalitativa fotoprintar. Jag har över tjugo års erfarenhet av att sälja printar som fotokonst. Drev ett eget galleri med min fotokonst på Södermalm I Stockholm i dryga sju år. Bilderna går att finna hela Sverige och i flera av världens länder.


Redan den 7 januari blev det ett perfekt fototillfälle vid klipporna i norra Uppland. Jag kom nästan i extas!


Den 31 mars fick jag hägern i Tyresö slottspark att sätta sig helt perfekt. Vilken tur!


Fisktärnan i Stockholms skärgård bjöd på en flyguppvisning och hamnade rätt i kompositionen i början på maj.


Längst med Dalarövägen så stannade jag för att fotografera raps den sista maj. Döm om min förvåning när jag såg att jag inte var ensam. Pulsen gick upp rejält. 


Kustvägen norrut på Öland bjöd på blommande pipört i stora mängder i juni. 


I mitten på augusti blommade ljungen bedårande vid kusten i norra Uppland. I mitt tycke är blommade ljung en oslagbart vacker syn.


Den andra september hälsade jag på den lilla tallen i Stockholms skärgård. Molnen, vattnet och ljuset kunde inte ha varit bättre.


I mitten på september så gick den sista av årets jolleseglingstävlig av stapeln vid Kalvfjärden i Tyresö. Avståndet till jollarna var stort tvärs över fjärden men med det stora teleobjektivet klarade det galant. 


I slutet på oktober så föll ljuset helt rätt på den färggranna aspen bakom den avlövade eken i norra Uppland. Jag blev oväntat extremt nöjd med denna bild.


Den sista november vid Kalvfjärden i Tyresö Stockholms skärgård. Ett ljus och en stämning jag bara kunde drömma om.



ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...