Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

27 november 2021

När kulingvågen vid havet mötte den hårda klippan

Kulingvåg mot klippa

Vatten och klippor är mitt allra käraste motiv att fotografera. Det är något speciellt där de två elementen möts. Kontrasten mellan de hårda uråldriga klipporna och det mjuka formbara levande vattnet som ändrar skepnad beroende på omständigheterna. 

Under natten och morgonen hade det blåst en hård nordlig kuling mot norra Upplandskusten höstdagen då bilden togs. Vågorna fortsatte att slå in med full kraft mot klipporna och exploderade i ett moln av yrande kaskader även på eftermiddagen då solen började att stå riktigt lågt. 

Jag hade varit igång och fotograferat brytande kulingvågor ett par timmar när jag tog den här bilden. Den kom att bli väldigt annorlunda än de andra bilderna. Bara ett litet utsnitt av en klippa med en exploderande våg i stänkande kaskader i hårt motljus med sparsmakad färgskala. Så många kontraster finns i denna bild. Ljust och mörkt. Hårt och mjukt. Varmt och kallt ljus. Stillhet och rörelse. Tystnad och vresigt rytande. Och så blev den bäst i kvadratiskt format. Vilket är mycket ovanligt för min del. 

Det är när jag får uppleva naturen på detta sätt som jag känner mig som mest levande och närvarande i nuet. 

Se gärna fler av mina bilder från Upplandskusten i albumet Uppland kust & vatten.

Alla bilder där går att köpa/beställa som fotokonst på högkvalitativa fotoprintar. Jag har över tjugo års erfarenhet av att sälja printar som fotokonst. Drev ett eget galleri med min fotokonst på Södermalm I Stockholm i dryga sju år. Bilderna går att finna hela Sverige och i flera av världens länder.


ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...