BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

23 november 2017

Ska framtidens flyttlass gå till Öland?

Allt som oftare har jag börja tycka att Stockholm känns för stort, ändå trångt och med mycket stress. Det är långt till den lugna naturen och de öppna landskapen. Och det är sex mil för mig att köra till klippor med öppet hav. Därför har jag börjat att söka mig efter ett landskap som har mer av det jag längtar efter.

Jag har bott fint och relativt lugnt på Tyresös Brevikshalvö i 30 år. Men nu börjar civilisationen närma sig med stormsteg. Nu är det bara 500 meter till stadsplanerat område. Inom ca. 7 år så kommer jag att tvångsanslutas till vatten och avlopp med en prislapp runt 700.000 kr. Det ger mig mig också en anledning att flytta någon annanstans.

Öland kanske skulle vara en plats. Har varit där och fotograferat några gånger de senaste åren. Och det har känts mycket bra där. Mycket öppna landskap och hav. Med ett lugn ibland som är så vilsamt och skönt. Jag får fundera vidare. Öland är i alla fall en kandidat.

Bilderna finns att se i större storlek och med möjlighet att beställa på min bildmarknad. Dom finns i bildgalleriet "Svenska kustlandskap". Välkommen dit!

Kustlandskap vid Ölands södra udde med fyren Långe Jan © Mats Lindfors Webbkusten fotografi


Kustlandskap på hösten vid Kårehamn på Öland © Mats Lindfors Webbkusten fotografi

Inga kommentarer: