Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

04 januari 2011

Vad har talang för betydelse för skapandet?

Under kvällen läste jag en mycket bra text om talangens betydelse för att kunna ta riktigt bra fotografier och bli en framgångsrik fotograf skriven av landskapsfotografen Alan Briot. Vad är egentligen talang och behöver man ha det för att kunna ta riktigt bra bilder? Är det inte en bra kamera som gör det enkelt att lyckas? Läs "Rethinking about talang" av Alan Briot.

För några år sedan trodde jag inte alls på talangens betydelse, utan enbart på hårt och långvarigt arbete. Nu är jag inte lika säker på den saken längre. Alan Briot verkar ha fått kämpa hårt för att kunna ta sina riktigt fina bilder. Men han var envis och gav inte upp. Det satt långt inne för honom. För mig verkar det ha varit lättare trots att jag inte hade en endaste timme fotoutbildning.

Här tar jag med några kloka citat som Alan använder i sin artikel.


I believe that every person is born with Talent
Maya Angelou

Talent is cheaper than table salt. What separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work.
Stephen King

The real issue is not talent as an independent element, but talent in relationship to will, desire, and persistence. Talent without these things vanishes and even modest talent with those characteristics grows.
Milton Glaser

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...