BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

12 november 2018

Kan man hitta "guld" i det novembergråa landskapet?

Det var en ny novemberdag med dis och dimma. Ljuset var svagt och små regndroppar föll från himlen. Så jag tyckte att det enda jag kunde göra var att sticka ut på en fototur i det närliggande landskapet på Brevikshalvön där jag bor.

Turen gick som så ofta till Kalvfjärden där jag fått så många fina bilder. Helst hade jag velat att det skulle vara vindstilla med en spegelblank fjärd, men en svag bris blåste och skapade små vågor. Jag tog lite bilder vartefter jag promenerade längs med stranden. Det var otroligt skönt att var ute i naturen. Stora grupper av sjöfåglar låg en bit ut och guppade.

På tillbakavägen mellan meterhöga klippväggar lyste några lönnlöv blankt på marken, omgivna av drivor av mörkbruna löv. Det fick mig att rycka till, kanske fanns där en bild att hämta? Jag tog några exponeringar i den nästan obefintliga ljuset som kom i en smal springa ovanifrån.

Dagen efter när bilden eller jag hade mognat så kände jag mig mycket mycket nöjd. Det är bara de enastående bra bilderna som räknas för mig. Bilderna som får mig att känna fotograferandets magi. Den här tycker jag kvalar in i den kategorin. Jag hittade "guld" i det novembergråa landskapet.

Bilden kan ses i större storlek och beställas på min bildmarknad på internet.

Höstlöv i en november natur  - fotograf Mats Lindfors Webbkusten

Inga kommentarer: