BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

15 oktober 2018

Ett fiasko och en succé på samma dag

Vaknade upp till en mörk disigt höstdag i förra veckan, med regnet hängande i luften. Hade en förkylning i kroppen som gjorde mig långsam och seg. Men jag ville ändå ut och ta en liten träningsrunda för bildsynen och skapandets skull. Tog med mig den mindre kameran och åkte tre kilometer till mitt kära gamla fina ställe vid Kalvfjärden. Det är många olika lövträd där som brukar få många varierande färger under hösten. Hur många gånger har jag inte varit där under trettio år?

Jag hade tänkt träna mig på att filma, där jag är nybörjare, men övergick så småningom till att fotografera stillbilder. Det som jag var van vid och behärskade i hög grad. Jag har ju hållit på med det sedan jag var fjorton år.

Några stillbilder gjorde mig speciellt lycklig när jag fick in dom i datorn. Det såg ut som om det blev några riktiga fullträffar! Höstbilder har annars en benägenhet att se väldigt lika ut. Men inte dom här tycker jag. Efter att ha tittat igenom bilderna i några dagar väljer jag att visa två bilder som passar väldigt bra ihop. En fin kontrast ihop.

Annat var det med filmsekvenserna. Totalfiasko. Helt värdelösa. Jag måste träna vidare en annan gång.

Dessa två bilder och flera andra finns nu att beställa på mats bildmarknad i galleriet Höst i Stockholms skärgård.


Höstgul liten björk vid massiv klippvägg vid Klövberget  - fotograf Mats Lindfors WebbkustenKaskad med höstlöv bland klippblock vid Kalvfjärden  - fotograf Mats Lindfors Webbkusten

Inga kommentarer: