Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

30 oktober 2017

Stormvågorna vid havet var ett rytande skådespel

Oj oj vilken härlig stormunderhållning det bjöds på under helgen! Himlen var dock grå och tråkig på söndagsförmiddagen. Vinden kom från norr och låg på stormstyrka i byarna. Men det var klart värt att att åka sex mil till de fina klipporna vid norra Upplandskusten ändå. E och jag blev inte besvikna när vi kom fram. Himlen började att klarna upp. Och havet var som en kokande kittel med vita vågkammar. Vilket vackert tufft och vresigt skådespel det bjöds på!

Det visade sig inte vara lätt att fotografera stormvågorna som slog upp på klipporna. Stänk från vågorna låg nästan konstant i luften. Dånet var enormt. De kraftiga vindstötarna gjorde det svårt att gå och stå. Men ändå gällde det att komma så nära som möjligt. En inte helt lätt uppgift. Med jämna mellanrum fick jag torka av vattenstänk på objektivet. En gång ramlade jag handlöst baklänges, men hade turen att det just var mjuk jord just där. Annars kunde det gått illa bland alla vassa stenblock.

Aldrig förr hade jag tagit så många bilder vid ett och samma tillfälle. Men det fanns inte tid att tänka. Det var bara att knäppa vilt på det som kanske kunde bli något. Det kommer att ta lång tid att gå igenom och välja ut de bästa bilderna.

När jag till slut, efter ett par timmar, var nöjd med fotandet så lyste den nedgående solen över fikabordet nära bilen. Kaffet hade sällan smakat bättre tyckte både E och jag. Vilken fantastisk dag vi hade haft.

Stormvågor slår mot klipporna i norra Uppland. © Mats Lindfors Webbkusten

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...