BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

24 maj 2017

Vilken bild på silvertärnan är bäst?

Vi tog oss ned till havet för att äta årets första lunchsallad i den tillfälliga försommarvärmen. Vinden blåste friskt från nord. Men ändå hade vi lä bakom en liten träddunge. Vid strandkanten flög en silvertärna fram och tillbaka på jakt efter föda.

Dagen då jag skulle försöka ta några seriösa bilder på en sivertärna hade kommit. Jag var inte ute för att fotografera, men hade kameraväskan med mig ändå. För första gången hade jag en lång telezoom (100-400mm). Jag hämtade kameraväskan och funderade på hur jag skulle kunna fotografera den lilla fågeln som flög alldeles för långt bort. Efter lite funderande så gick jag ut på en stenig vågbrytare och det visade sig vara ett lyckokast.

Ingen fågel imponerar mer på mig än silvertärnan. Jag kan titta på deras flygning, som är en hissnande upplevelse, hur länge som helst. Den väger ca. 100 gram, kan bli trettio år och flyger ned till Antarktis varje år. Inget annat djur får uppleva så mycket solljus som den. Imponerande!

Men vilken bild på silvertärnan blev bäst? Jag har lagt ut åtta bilder på min bildmarknad. De två bilder här i bloggen är mina absoluta favoriter. Men jag kan inte välja den som jag tycker är bäst. Bägge har sina fördelar och styrkor. En bild är lugn och meditativ och den andra är där våra blickar möts. Det har gått sju sekunder mellan bilderna. Vad tycker du?

Silvertärna seglar över vattnet och tittar rakt in kameran. 


Silvertärna seglar över vattnet på jakt efter föda. 

Inga kommentarer: