BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

23 augusti 2016

Sommaren fick bli en total kursändring

Börjar att känna att det är dags att se mer av övriga Sveriges kustområden. Tjugofem års fotograferande med totalfokus på Stockholms skärgård får vara tillräckligt. Nu vill jag se mer. Hitta nya platser och nya motiv. Så sommaren fick bli en total kursändring.

Ales stenar - skeppsättning vid Kåseberga i Skåne


Under en vecka i augusti gick färden till Österlen i Skåne. Vi hade skaplig tur med vädret som gjorde det möjligt att göra utflykter varje dag. Den längsta utflykten gick till Ales stenar vid Kåseberga. Hade ingen aning att det var en sådan turistmagnet. Snudd på helt galet. Trots en ovanligt kall sen augustikväll så var det fullt med folk kring stensättningen. Och jag ville inte ha turister med i bilderna. Så det blev dessvärre inte så många bilder tagna. Att fotografera alla stenar samtidigt utan människor i bild var omöjligt. Så det fick bli flera utsnitt där den nordvästra delen inte var med. För där stod folk tätt, tätt och plåtade med mobilerna.

Besöket vid Österlen gav mersmak och jag vill gärna återvända dit. Men kanske då en annan tid på året. Då turisterna är borta.

Inga kommentarer: