BLOGG MATS LINDFORS FOTOKONST

FOTOGRAF MATS LINDFORS BILDMARKNAD MED FOTOKONST & WEBBKUSTEN BILDBYRÅ

16 januari 2014

Det skrivs mycket om lycka just nu

Tidningarna skriver mycket om lycka just nu. Bland annat SvD. Äntligen så verkar fixeringen vid pengar ha släppt. Pengar är inte alls samma sak som lycka. Inte en dag för tidigt att inse det. Själv gjorde jag det för över trettio år sedan.

Det finns en lista på runt tio punkter på det som anses ge oss lyckligare liv. Men alla människor är ju olika. Så det är kanske bättre att fundera på sitt eget "lyckorecept".

Punkterna jag saknar bland lyckotipsen:

Skapande. Att skapa tror jag gör många lyckliga. För mig ger det ofta en lyckokänsla att hålla på med mina bilder.

Naturen. Att vara ute i naturen, helst i skärgården och vid kusten, gör att jag känner mig levande och ofta lycklig. Och det verkar många fler än jag göra.

Skönhet. Människor verkar i alla tider ha dragit till och velat omge sig med skönhet. Men skönhet kan givetvis betyda olika saker för den enskilda individen.

Kultur. Kultur berikar livet för väldigt många. Och kultur kan vara väldigt olika, från opera till svensktopp, Åsa-Nisse till Woody Allen, serietidningar till Cindy Sherman m.m. Att se bildkonst är en av mina viktiga lyckokällor.

Omväxling. Att kunna få omväxling på olika sätt ska givetvis inte glömmas bort. Fast på den punkten är jag nog lite slarvig själv måste jag erkänna. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår. Jag måste skärpa mig!

Att få se denna lilla sten uppspolad på en sandstrand gjorde mig mycket lycklig. 

Inga kommentarer: