MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

02 augusti 2012

Candida Höfer på Artipelag konsthall fotografering förbjuden

Igår besökte jag återigen Artipelag konsthall ut på Hålludden, Värmdö. Denna gång för att se utställningen med Candida Höfer, en tysk företrädare av samtidsfotografi.

Jag blev så förtjust i denna nya konsthall, att jag köpte ett Artpass med fritt inträde för ett år, förra gången jag var där. Men det skulle jag aldrig ha gjort. Nu har Artipelag nämligen inrättat ett fotograferingsförbud i konsthallarna. Och jag tycker inte alls om fotograferingsförbud när det saknar vettig grund. Fotograferingsförbudet kom till i samband med utställningen med Candida Höfer. En samtidsfotograf som inte tycks leva i samtiden där alla fotograferar, bloggar och delar med sig av sina upplevelser på nätet.

Vad jag tycker om Candida Höfer på Artipelag konsthall kommer jag därmed inte att skriva ett ord om i min blogg. Så illa tycker jag om fotograferingsförbud. Så illa, att jag nog aldrig kommer besöka Artipelag konsthall så länge dom har fotograferingsförbudet kvar. Man lockar till sig en bildintresserad publik som man förbjuder att fotografera. Helgalet! Besök inte Aritpelag konsthall.

Det är förbjudet att fotografera i Artipelag konsthall - helgalet

1 kommentar:

Fotograf Kameratrollet sa...

Glöm inte att uppmärksamma konsthallen om detta fotograferingsförbud och vad du tycker om det.