MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

01 juni 2012

Artipelag - en ny läcker konsthall i skärgårdsnatur

I går kväll invigdes Artipelag. En ny läcker konsthall som ligger på Värmdö och som man med fördel också kan ta båten till. Artipelag ligger naturskön skärgård på Hålludden vid Baggensfjärden. Från min brygga på Tyresö är det bara fyra sjömil. Från stan med buss eller bil så tar resan runt en kvart. Första utställningen på Artipelag är "Platsens själ" som öppnar på söndag och håller på till den 30 september.

Det är nog ingen överdrift att påstå att Arkipelag nu är en av de allra finaste konsthallarna i Stockholms län. Kanske den finaste? Tanken som slog mig var att varför kunde inte Moderna Museet ha byggts i den här stilen i stället.

Att få en uppfattning om utställningen under invigningskvällen var dock lite svårt och jag får återkomma dit när det är lugnare och jag har mer tid på mig. Ett av Walker Evans fotografier gjorde kvällens största intryck, så mycket kan jag i alla fall säga. Det fanns en god blandning av olika konsttekniker och både nutida och klassiska verk. Det skall bli mycket spännande att göra ett andra besök på Artipelag när verksamhet har kommit igång på riktigt.

Artipelag konsthall på Värmdö
Artipelag konsthall på Värmdö
Artipelag konsthall på Värmdö

1 kommentar:

Eva Norén-Björn sa...

Hej
Tack vare dig hittade jag Artipelag
Eva