MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

18 februari 2012

Bildbehandlingsmaraton pågår

En till synes oändlig massa bilder som jag fotograferade förra sommaren är nu på väg att bildbehandlas. Jag tycker om att bilderna har fått legat till sig så att jag har fått en nyttig distans. Det blir lättare att se dom  då. Nästan som att se dom på nytt utan att ha några förutfattade meningar.

Först så har de bilderna som håller måttet valts ut och sedan har dom gallras, så bara dom bästa återstått. Men ändå så har det blivit flera hundra bilder kvar. Nu har jag jobbat mig igenom lite mer än hälften. När jag väl har börjat med det här jobbet så kan jag inte göra något annat.

Jag blir så fokuserad på min uppgift så det blir nästan som att springa ett maratonlopp. Jag har suttit vid datorn flera dagar i sträck. Men strax skall jag dock ta mig till "Market Art Fair" vilket skall bli mycket intressant. Känns nästan som en liten julafton för en bildtok som mig. Det kan också bli ett nyttigt avbrott från allt bildbehandlande.

1 kommentar:

Morgan sa...

Det stämmer så bra med det du skriver här. Det är samma för mig, många bilder blir liksom liggandes ofta hinner jag inte gå igenom dom så noga vid första anblicken. När jag sen återvänder till bilderna hittar jag ofta många bilder som jag är nöjd med. -Kul!
Ha en trevlig kväll!
Morgan