Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

15 januari 2012

Suverän Anton Corbijn på Fotografiska

En lågmäld holländsk man, fotografen Anton Corbijn, och hans sätt att fotografera har fascinerat mig länge. Med enkla medel har han kunnat utrycka mer i sina bilder än de flesta andra. Kanske mest känd som rockfotograf, men han har även börjat att porträttera flera av världens mest kända konstnärer. Hans eget intresse för konst har fått honom att söka upp konstnärerna och ta bilderna. Ett "hobbyprojekt" skall han ha kallat det.

Längtan efter att få se några riktigt bra fotografier fick mig att ta trapporna ned till Fotografiska under söndagseftermiddagen. Där hängde Anton Corbijns "Inwards and Onwards" sedan ett par dagar. Bilderna var gigantiskt stora, tyvärr alldeles för stora för min smak. Fick nästan backa in i väggarna för att få ett lagom betrakningsavstånd. Men ändå var bilderna mycket, mycket fina. Det var grymt imponerande att se vad Anton Corbijn kunde göra bara med en kamera och under enkla och oplanerande förhållanden. Att säga att han tillhör de bättre fotograferna i världen är ingen överdrift.

Anton Corbijn skall ha använt enbart en gammaldags Hasselblad med film när han tog bilderna till utställningen.

DN om Anton Corbijn
Aftonbladet om Anton Corbijn



ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...