Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

11 januari 2012

Konstrunda med vännen Leif startade året

Stockholm hade finbesök från Norrbotten under årets första dagar. Vännen och konstnären Leif Å Larsson besökte huvudstaden och vi hann träffas och se en hel del konst.

Sven Harrys konstmuseum vid Vasaparken blev vår första anhalt. Där ställde Torsten Andersson och Kristina Eriksson ut. Det tog mig, som så ofta,  nära en halvtimme innan jag kunde komma in i Torsten Anderssons verk. Det var bilder som krävde en hel del av sina betraktare.

Dagen efter så blev det dags att besöka Nationalmuseum som visade den ryska konstnärsgruppen Peredvizjniki. Målningarna visades för första gången i Sverige och intresset att se dom var stort. Salarna var nästan fyllda till bristningsgränsen med besökare och det var obehagligt varmt. Bilderna gav en inblick i det forna Rysslands vardag och politiska liv. Ett av de starkaste intrycken gjorde Vladinir Makovskij med "Kvällssammankomst" som föreställer en grupp revolutionärer. Utställningen pågår till den 22 januari.

Det känns än mer angeläget än tidigare att hämta inspiration och kunskap från måleriet. Tekniken är helt annorlunda, men det är sättet att se som intresserar mig. Det har fotografen gemensamt med andra bildskapare.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...