MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

29 juni 2011

Stockholm - the most boring capital of Scandinavia

Det är något särskilt med Stockholm de få varma sommardagarna vi får nöja oss med på våra breddgrader. Speciellt när värmen dröjer sig kvar under de sena ljusa sommarkvällarna. Och alldeles oslagbart är Stockholm när de varma kvällarna övergår i ljumna sommarnätter som aldrig blir riktigt mörka.

I tio års tid har jag kunnat njuta av dessa underbara kvällar på Mosebacketerassen där dom hade öppet till ett på natten. Det var en av sommarens riktiga höjdpunkter att sitta där med några vänner med utsikt över Stockholms vattenspeglar till dom stängde. Men nu är det slut med det. Det har en tillståndsmyndighet sett till. Nu stängs det redan klockan tio. Och folk börja att droppa av en halv timme innan. Innan sommarkvällen ens har börjat.

Att Mosebacketerrassen stänger redan klockan tio känns som en skandal av stora mått. Det är speciell och utvald plats med en lång historia. Att kunna få sitta där en bit in på det nya dygnet under de ljusa varma sommarkvällarna har varit något av det bästa Stockholm har kunnat erbjuda.

Det är mer stor ilska och tårar i ögonen skriver detta blogginlägg. Stockholm har blivit "The most boring capital of Scandinavia"

DN:s fotograf Lars Epstein tycker heller inte om myndighetsbeslutet. Läs mer här...

Här står några och njuter av sommarnatten kl. 22 på Mosebackterrassen precis innan dom blir tvingade att söka sig någon annanstans.

Inga kommentarer: