MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

07 mars 2011

Intressant iakttagelse om kroppsspråkets betydelse

Såg under helgen ett tv-program som denna gång handlade om fotografi. En av Sveriges mest prisbelönade fotografer var med. Av någon anledning har jag under åren byggt upp en mycket kylig inställning till den mannen, men beslöt att ge honom en chans till. Jag undrade också över hur det hade blivit så.

Och där satt han då i tv-rutan och pratade och pratade och jag kände att jag ville revoltera mot allt han sade. Hela hans utstrålning och hans sätt att prata gjorde mig redo att göra tvärt emot. Hans kroppsspråk fick mig instinktivt att ta avstånd. Men om jag bara lyssnade till budskapet så tyckte jag i stort precis som han.

Detta var verkligen ett bra exempel på hur en människa kan ge helt motsatt budskap med kroppsspråket fastän det som sades i ord var mycket bra. Och då borde denna människa förhoppningsvis någon gång förstå att han inte gör sig så bra i tv och radio, utan borde jobba enbart med bilder, film och skrift. En del får människor med sig, andra får dom emot sig. Det gäller att känna till sina egna begränsningar och kunna göra det bästa möjliga av sina bra egenskaper.

Då faller det sig naturligt att undra lite över mig själv. Vilka är mina styrkor och svagheter? Och vilka är dina?

2 kommentarer:

Tina sa...

Jag vet vem du menar, men jag tycker att han har bättrat sig. Han ser sliten ut, som om han faktiskt har varit med om något. För bara ett par år sen framstod han som en nyladdad duracell-kanin.
Nu börjar man nästan tro på vad han säger. Tycker som du att det är bra grejer.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Man kan hoppas att han hittar till sig själv. Det skulle han må bra av. Men han är nog en bit på väg.