Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

18 mars 2011

Fullmåne över Landsort - kanske en av mina bästa bilder?

På midsommardagen förra året lyste fullmånen över Landsort i Stockholm skärgårds sydligaste del. Jag hade kommit dit på kvällen för att fotografera en liten sjöbod på Torö som ligger bredvid. Meteorologerna hade lovat svag vind och jag hoppades att få ett lugnt vatten till mina bilder. Men det visade sig vara fel. Efter solnedgången  packade jag ihop och var på väg hem. Då fick jag se den gula stora månen över de låga talltopparna och chansade på att den kanske skulle gå att få på samma bild som fyren på Landsort. Och dröm om min förvåning när jag såg att månen nästan var just över fyren när jag kom ned på stranden.

Det blev plötsligt mycket bråttom att få kameran skjutklar. Månen rör på sig snabbare än man tror. Att få fyren att blinka samtidigt som kameran exponerade på en 1/8 var lättare sagt än gjort. Hade ren tur med en av de första exponeringarna, för sedan skulle det visa sig att jag behövde en kvarts fotograferande för att lyckas på nytt. Och då hade månen hunnit röra sig till en sämre plats på himlen.

Fyren på Landsort blinkar under fullmånen

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...