MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

18 mars 2011

Fullmåne över Landsort - kanske en av mina bästa bilder?

På midsommardagen förra året lyste fullmånen över Landsort i Stockholm skärgårds sydligaste del. Jag hade kommit dit på kvällen för att fotografera en liten sjöbod på Torö som ligger bredvid. Meteorologerna hade lovat svag vind och jag hoppades att få ett lugnt vatten till mina bilder. Men det visade sig vara fel. Efter solnedgången  packade jag ihop och var på väg hem. Då fick jag se den gula stora månen över de låga talltopparna och chansade på att den kanske skulle gå att få på samma bild som fyren på Landsort. Och dröm om min förvåning när jag såg att månen nästan var just över fyren när jag kom ned på stranden.

Det blev plötsligt mycket bråttom att få kameran skjutklar. Månen rör på sig snabbare än man tror. Att få fyren att blinka samtidigt som kameran exponerade på en 1/8 var lättare sagt än gjort. Hade ren tur med en av de första exponeringarna, för sedan skulle det visa sig att jag behövde en kvarts fotograferande för att lyckas på nytt. Och då hade månen hunnit röra sig till en sämre plats på himlen.

Fyren på Landsort blinkar under fullmånen

2 kommentarer:

iltana sa...

Fabulös bild! Det här med att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt spelar verkligen en stor roll när det gäller fotograferandet.
Skickligheten har du redan på din sida!

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Tack Iltana! Det blev 200 misslyckade och två bra bilder.