Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg sedan 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

25 februari 2011

En konstförening köpte fotografier i galleriet igen

En konstförening besökte galleriet under veckan. Dom vill numera att ett verk under vår och höst ska vara ett fotografi. För ett par år sedan köpte den konstföreningen en bild av mig, en nattbild på Västerbon. Det blev den populäraste tavlan av alla den gången.

I våras köpte dom en bild på Katarinahissen. Igår bestämde dom sig för en bild på ett förtöjningsrep som jag fotograferat på Strandvägen för några år sedan.

När jag höll på att plåta repet så gjorde förbipasserande tecken på att jag var helsnurrig i huvudet. Dom såg givetvis inte vad jag såg. Blänket i vattnet, dom skiftande färgerna och tonerna som nästan var förtrollande.

En bild blev det och den har många tyckt mycket bra om. Jag bryr mig givetvis inte om vad folk tycker när jag är ute och plåtar. Dom kan ju knappast fatta vad det är jag ser, vilket utsnitt som jag är intresserad av. Och ibland vet jag inte alls det själv heller. Men det brukar bli bilder ändå.

Konstföreningen blev så pass förtjusta i mina bilder att dom köpte ytterligare ett till höstens utlottning. Det var en riktigt lyckad kväll.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...