MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

16 februari 2011

Äntligen en bild bland dom sämsta

Hurra! Äntligen har en av mina bilder fått en riktigt usel bedömning. Jag tycker tävlingar i bild är urlöjliga, men har ändå skickat in en bild till Saatchi onlines tävling "Showdown". Men bara för att roa mig lite faktiskt. Där får medlemmarna i deras konstcommunity rösta via webben.

Jag har alltid tyckt illa om tävlingar i nästan alla dess former. En vinner och alla andra förlorar, så ser jag det. Och det är ingen garanti att den bästa vinner, eller hur kan man avgöra det? Bäst bild, vad är det? Hellöjligt.

Den förra bilden jag skickade in kom bland de 20% bästa och valdes med tanke på att den skulle gå hem hos många. Det gick ju hyfsat. Men denna gång skickade jag in en bild som jag gillar mycket bra för den har något speciellt och lite svårtydbart. Och jag förstod att det skulle straffa sig vilket jag nu har fått bekräftat. Den har hamnat riktigt i botten. Hurra, hurra!

En personlig favorit bedömd som en av de sämsta bilderna bland 5700. Mina teori om att tävlingar i smak är helt kass är därmed bekräftad.

2 kommentarer:

iltana sa...

Hoppas att du inte gillar din bild mindre bara för att den inte vann någon tävling. Det här med bra eller dålig bild är väldigt subjektiva begrepp. De flesta vill ha en vacker vy eller en blomma hängande på väggen...

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Nejdå, jag gillar den lika bra som förut. Den har en laddning som det kanske behövs ett tränat öga för att se. Alla har olika erfarenheter när det kommer till att bedöma bilder. Men på en konstsida så kunde väl ha stått till lite bättre än vad som var fallet.