MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

23 januari 2011

Naturbild av Peter Lik blev världens högst betalda

Bastu i Stockholms skärgård. Foto: Mats Lindfors
När det verkligen kommer till kritan så värderas natur och landskapsbilder högt. Reflekterande trädstammar med höstfärger i vatten blev världens högst betalda naturfotografi nyligen.

Landskapsfotografen Peter Lik var fotografen som sålde ett exemplar till en samlare i USA för en miljon dollar. Och i Sverige så är Zorns målning med en skärgårdsvy från Dalarö den högst betalda på en konstauktion. Slutsatsen man kan dra av detta är att folk värderar natur och landskapsbilder högt trots att den typen av bilder ofta ses ned på av en viss konstelit.

Peter Lik jobbar med mycket panoramabilder och också stående sådana. Det fick mig att prova en lite speciell beskärning på en av mina nya bilder. För klart mindre än en miljon dollar kan det bli din. Ett lysande tillfälle att slå till.

4 kommentarer:

Inkan sa...

Och den bilden du visar här, är ju ett mästerverk. I princip perfekt med färg, form och motiv!

I mina ögon är du Mats inte bara fotograf utan även konstnär.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Oj, tack för det jättefina omdömet. Av någon anledning är det en hel del konstnärer som gillar mina bilder. Det är möjligt att dom ser något mer i dom än de som är hobbyfotografer.

Jag vet ju att du har ett gott omdöme när det gäller bilder av vad jag har sett på din hemsida, så tack än en gång.

Emelie Sundin sa...

Hej Mats, vet du om man kan köpa Peter Liks bilder någonstans i Sverige (dvs. inte online)? Jag har nyligen varit på galleri i USA och sett Peter Liks bilder och är väldigt nyfiken.

Landskapsfotograf Mats Lindfors sa...

Sorry Emelie, det vet jag inte. Tvivlar på att det går.