Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

12 december 2010

Inte bara flax för fågelfotografen Brutus Östling

Av en händelse så kom jag att bli tipsad om att Brutus Östlig var med i "Mitt i naturen" som finns att se på SVT-play till den 8 januari. Brutus är ju en av de få i Sverige som tar bilder som fungerar och som jag beundrar mycket för hans egna stil att plåta fåglar. Han gör det på sitt sitt sätt och når dit inga andra har gjort tidigare i vårt land. Han har energin, kunskapen, envisheten och koncentrationen som behövs för att nå ett bra resultat. Men en del av det goda resultatet beror också på rena flaxen, tillfällen han inte missar att ta vara på.

Det är alltid oerhört givande att se de mest drivna och skickliga prata om sitt skapande. Jag känner en stor tacksamhet av att ha fått se det fina programmet.

Ibland hamnar en fågel även på mina bilder. Men jag har givetvis inte samma medvetenhet om vad jag sysslar med när jag fotograferar fåglar som Brutus har. Jag har mina ögon öppna och ser tillfällen som känns bra och följer min känsla. Man kan komma en bit med det också plus lite extra flax kanske.

Den viktiga blicken, kontakten med fågeln som Brutus pratade om, finns även här även i min bild och fågelögat är nästan mitt i bildcentrum, vilket enligt de flesta kompositionsregler är dåligt. Men det blev pricken över i denna gång. Så kan det vara med regler, dom är till för att brytas. Bilden är en av mina mest omtyckta.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...