Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

17 december 2010

Kvällen då Lars Tunbjörk åt upp en Leicakamera

Under onsdagskvällen samlades det ett skönt gäng fotografer och bildintresserade för att äta spröda och delikata pepparkakskameror. Platsen var Gun Gallery där Lars Tunbjörk skulle berätta om sitt skapande i samband med sin pågående utställning "L.A. Office". Innan framträdandet, artistpratet, passade han på att sätta tänderna i en lättgräddad Leica. Själv tog jag en större pepparkaka i form av en Rollieflex, jag var så hungrig. Men Hasselbladaren hade nog varit ett bättre val.

Det blev en mycket minnesvärd kväll. Som en riktig julafton för en konst och bildintresserad person som mig. Lars Tunbjörks bilder har jag beundrat länge och nu var det tillfälle att få veta mycket mer om hans utveckling och hans sätt att arbeta. Hans passion för bilden började tidigt, fick man veta, i 11-årsåldern då han såg målningar av en svensk konstnär på Borås konstmuseeum som gjorde ett oförglömligt intryck. Det fick honom att börja låna hem alla fotoböcker som fanns att få tag i på det lokala biblioteket i Borås. Så började hans fotografiska inriktning.

Efter nästan två timmars bildvisning och bildprat var det dags att mycket nöjd gå vidare och få hungern stillad. Rollieflexen hade inte mättat så värst bra. Det känns som en stor ynnest att få ha varit med om artistpratet den kvällen. En riktigt, riktigt bra kväll.

Utställningen "L.A. Office" med Lars Tunbjörk pågår till och med den 19 december på Gun Gallery.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...