Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

04 november 2010

Vaknade alldeles för tidigt och kom på en idé

Vaknade alldeles för tidigt och behövde gå upp ett slag. Normalt så kan jag somna om bums. Men inte idag. Det började att snurra och spinna i huvudet medan kroppen var trött som ett sargat vrak. Det är då mina tankar kan fara som snabba ilande vindar mellan avgrunder och stålande idéer. Det finns nästan inga gränser.

Avgrunderna ska jag inte gå in på men den goda idén kan vara ett steg att ta i rätt riktning. Att vara sin egen då man får en idé är helt enkelt lysande. För det är bara att börja omedelbart. Inga motsträviga viljor som skall övertygas. Ingen styrelse som behöver ta ett beslut. Ingen chef som måste ge sitt godkännande.

Idén handlade om hur jag ska kunna gå vidare med mina bilder utan för landets gränser. Nu ska jag alldeles strax prova om idén är ett steg i rätt riktning.

Bilden här bredvig plåtade jag i lördags då jag gick på en gallerirunda och letade efter bra fotografi. Men jag hittade ingen på de platser där jag sökte. Jag börjar kanske att bli väl kräsen och endast det bästa är gott nog. Det är för många fotografer som inte når ända fram enligt min uppfattning. Jag börjar nästan att bygga upp en allergi mot de bilder som inte når högsta nivån.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...