MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

25 november 2010

Lars Tunbjörk visar var skrivbordet ska stå på Gun GalleryLars Tunbjörks favoritbild på Gun Gallery. Lysrören som reflekteras i bilden bjuder jag på.
Lars Tunbjörk visar med "L.A. Office" på Gun Gallery, var skrivbordet ska så i den Svenska fotovärlden. De lågmälda bilderna kräver tid och stillhet, något som var svårt att finna på den mycket välbesökta vernissagen under kvällen. Men vart efter det tunnade ut med besökare så växte bildernas stilla kraft i styrka. Och då menar jag till en riktig kraftfull styrka.

Genom att inte ha några människor i bilderna får fantasin fritt spelrum. Dramat som börjar att spelas upp finns i betraktaren inre. Bilderna är bara rekvisitan. Dom är laddade med precis så mycket att spelet kan börja om man är villig att ge sig den tid det kräver.

Tänk om det fanns fler fotografer i Sverige som kunde röra sig på den höga nivå som Lars Tunbjörk gör, då skulle jag trivas betydligt bättre i mitt hemland när det gäller fotografi. Utställningen pågår till den 19 december. Ska man se en fotografiutställning till i år är det den här.

Inga kommentarer: