MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

06 november 2010

Heja kungen friskt humör!

Att människor med makt och pengar oftast lever ett helt annat liv en vanlig svensk är väl alldeles självklart. Och är man dessutom kung därtill, vad annat kan man förvänta sig. Så nu visar det sig att kungen har levt det liv för tjugo år sedan precis ungefär som jag hörde att det tisslades och tasslades om. Konstigt bara att det inte har kommit fram i dagen tidigare. Det var alltså precis som jag trodde. Jag är inte ett dugg förvånad och tycker den nya boken om honom verkar komplett ointressant. Många människor med makt och pengar är just så där. Och den sortens liv har aldrig intresserat mig.

Det hedrar kungen att han inte bryr sig om att försvara sig. Att han inte påstår att allt i boken är inget annat än lögner och förtal. Att han inte använder sin makt till att påstå att sanningen om hans vilda liv osann. Han vill bara blad vända blad och se framåt. Det tycker jag är storartat.

Att uppgifterna om kungens vilda liv kommer fram nu, tjugo år efteråt och inte när de utspelade sig, visar hur det står till i Sverige. Inte så bra kan jag tycka. Endera skulle man ha tagit tag i saken då det pågick eller hållit käften. Inte komma nu så här tjugo år efteråt. Helmesigt.

2 kommentarer:

Inkan sa...

Kungahuset måste bort.
Det är gammalt arvegods som inte passar i en demokrati. Det är för jäkligt att vi ska försörja en hel familj.Bekosta deras utbildningar och alla semesterresor världen runt. Näringslivet kan ta över den skiten- de påstår ju att de har sådan hjälp av dem...
Fa´n tro't.

Fotograf Mats Lindfors sa...

Om kungahusets vara eller inte vara har jag svårt att ta ställning till, även om jag inte skulle sakna det personligen. Det jag är mest rädd för är de kommersiella krafterna som kommer att se till att McDonalds får slottet. Eller något liknande.