Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

02 oktober 2010

Ingen höst i sikte i Vaxholm

Norrhamnen i Vaxholm

Tog en sväng till Vaxholm under dagen. Vädret var på sitt allra bästa humör. Det var en hel del båtar ute på fjärdarna. Jag hade tänkt titta in på en utställning i Rådhuset, där bl.a. fotografen Peter Nerström visade lite Vaxholmsbilder. Det var kul att se hans bilder, speciellt en bild som var fotograferad på infraröd film fastnade jag för. Efteråt tog Peter och jag en fika på kafé Truten. Peter hade den nya telefonen iphone4 som han kärt höll i handen hela tiden. Jag är sugen på att köpa en sådan, men förstår att jag kommer att bli för uppslukad av dess alla möjligheter, så jag ska låta bli. Det finns tydliga varningstecken överallt att ägarna blir helt i telefonens makt.

Vi skildes åt efter fikat och jag tog jag en promenad till Norrhamn som låg i lä för den sydliga vinden. Solen var på väg ned och skymningen hade redan börjat. Det kunde tyckas lite för sent för att få några bilder. Men det är istället tvärt om. Det är då det blir som bäst. Under loppet av bara några minuter gick en samling mindre moln norrut över himlen. Vattnet hade den rätta speglingen i den läade viken. Och med en kraftig vidvinkel fångade jag känslan av skeendet som annars snabbt hade gått förbi. Det fanns ingen höstkänsla i Vaxholm. Men den kommer då träden börjar slå om i gult och rött. Och dit är det nog inte långt.

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...