Mats Lindfors | Webbkusten fotografi - professionell natur och skärgårdsfotograf
tel: 076 205 17 50 e-post: mats@webbkusten.com
om fotograf mats lindfors

1288 inlägg från 2007

eller sök

BLOGG | NATURFOTOGRAF MATS LINDFORS FOTOKONST & BILDBYRÅ

FOTOKONST - BILDBYRÅ - DREV EGET FOTOGALLERI I STOCKHOLM I SJU ÅR

07 september 2010

Sensommar i sjöstaden Stockholm



Sommaren går mot sitt slut. Skymningen kommer allt tidigare. Folklivet mattas av längs med kajerna. Men temperaturen håller sig runt femton och det är fortfarande skönt att vistas ute i sommarkläder.

Jag passade på att ta mig en sväng ut på Djurgården för att försöka fånga känslan av Stockholm vid vattnet. Det är inte lätt att gå på platser som jag har sett massvis av gånger och försöka se med helt nya ögon.

Solen var för stark innan den gick ned. Skuggorna för djupa. Himlen saknade nästan helt moln. Det var ett knepigt läge. Endast halvtimmen efter solnedgången vid 19.30 gick att använda för fotografering för min typ av bilder.

Jag var så gott som klar med fotograferandet då en motorbåt kom glidande på väg under Djurgårdsbron. Svallvågorna gjorde ett fint mönster i vattnet och bilden fick liv. Det var den sista bilden innan jag tog för kvällen. Av någon märklig anledning blir ofta de sista bilderna dom bästa. Vad nu det kan bero på?

ett inlägg som jag rekommenderar

Skeppsvraket Swicks vid Trollskogen på norra Öland

 På hösten för åtta år sedan besökte jag skeppsvraket Swicks, en tremastad skonare som låg uppspolad på en strand nära Trollskogen på nordös...