MATS LINDFORS FOTOGRAFI

PROFESSIONELL SKÄRGÅRDSFOTOGRAF - NATURFOTOGRAF - LANDSKAPSFOTOGRAF - I 25 ÅR

07 september 2010

Sensommar i sjöstaden StockholmSommaren går mot sitt slut. Skymningen kommer allt tidigare. Folklivet mattas av längs med kajerna. Men temperaturen håller sig runt femton och det är fortfarande skönt att vistas ute i sommarkläder.

Jag passade på att ta mig en sväng ut på Djurgården för att försöka fånga känslan av Stockholm vid vattnet. Det är inte lätt att gå på platser som jag har sett massvis av gånger och försöka se med helt nya ögon.

Solen var för stark innan den gick ned. Skuggorna för djupa. Himlen saknade nästan helt moln. Det var ett knepigt läge. Endast halvtimmen efter solnedgången vid 19.30 gick att använda för fotografering för min typ av bilder.

Jag var så gott som klar med fotograferandet då en motorbåt kom glidande på väg under Djurgårdsbron. Svallvågorna gjorde ett fint mönster i vattnet och bilden fick liv. Det var den sista bilden innan jag tog för kvällen. Av någon märklig anledning blir ofta de sista bilderna dom bästa. Vad nu det kan bero på?

3 kommentarer:

Titti sa...

Jag vet inte men det är i varje fall en fantastisk bild. Grattis!

Kat. sa...

DET är ju en jättefin bild! De sista bilderna blir kanske bäst därför att du redan har all inställning av kameran rätt samt att du har blick för det "dramatiska"...?.

Mats L sa...

Tack för att ni gillar bilden!

Kat. Det kan nog spela roll att blicken har tränats upp.